MotiBall.

De bal die leeft.

Opdrachtgever

Fontys

Product

Prototype, Website, Grafische uitingen

Rol

Concepting, Vormgeving

MotiBall is een interactieve bal die de motorische en sociale vaardigheden van kinderen stimuleert. Deze bal leeft als het ware, zowel in de echte als in de virtuele wereld. De enige manier om de bal in leven te houden, is door er mee te spelen.

Een koppeling tussen de digitale en fysieke wereld.

De MotiBall is voortgekomen uit de ontdekking dat de motorische vaardigheden, sociale vaardigheden en het ruimtelijk inzicht van jonge kinderen ernstig achteruit gaan. Dit komt onder andere door het verkeerd van gebruik van digitale middelen. Om een koppeling te maken tussen de digitale en fysieke wereld hebben wij de MotiBall bedacht.

Logo MotiBall

Goed voor de motorische en sociale vaardigheden.

Het doel van de MotiBall is om de motorische en sociale vaardigheden van kinderen tussen de vier en zeven jaar te verbeteren. Technologie wordt gecombineerd met een basisbehoefte van het kind: spelen. MotiBall is een innovatieve, interactieve bal die het kind moet stimuleren, en in enige mate dwingen, om de bal te gebruiken.

De behoefte om constant de bal te "verzorgen" zorgt ervoor dat kinderen er meer mee gaan spelen. Een belangrijke ontwikkeling in de sociale vaardigheden van kinderen tussen de vier en zeven jaar is het rollenspel, waarbij echte situaties worden nagebootst. Het verzorgende aspect van de MotiBall draagt hier aan bij.

De motorische vaardigheden worden bevordert door het stimuleren van het spelen met de bal. Spelen met een bal is zeer goed voor de motorische ontwikkeling van het kind. Een kind leert veel door te lopen, rennen en vangen. Het stimuleren van deze motorische vaardigheden is belangrijk om de groei van kinderen optimaal te laten verlopen.

Infographic

Gerelateerde projecten Bekijk alle projecten

Paaspop Tinder

Paaspop Tinder.

Op een originele manier wegwijs worden door het woud van acts.